Saltar al contenido
Detecta.cat | Detectius Privats

Detectar consum de drogues

detectar consum de drogues

Casos més habituals de investigacions per detectar consum de drogues;

  • Detectar el consum de drogues en adolescents:

Els clients que recorren als nostres serveis de investigació per detectar consum de drogues, habitualment són pares d’adolescents o joves amb problemes de consum de drogues i/o alcohol als caps de setmana. Sobretot si són pastilles, èxtasis, etc.. O inclús entre setmana o en horari lectiu quan parlem de marihhuana o haixix.

En el cas d’adolescents, l’objectiu principal no és obtenir proves, si no conèixer si és cert, el comportament, l’hàbit, el grau d’addicció del fill,  el lloc i l’ entorn de consum.

  • Detectar el consum de drogues en adults:

En d’altres ocasions són adults que sospiten de la seva parella, que té problemes d’addicció a les drogues o casos de parelles divorciades amb fills, on un dels progenitors té problemes amb les drogues, un dels casos més preocupants.

En casos com la de pares drogoaddictes amb fills menors, l’objectiu principal del nostre client si que és demostrar i acreditar l’addicció, generalment per motius de custòdia.

Com sempre que tractem problemàtiques personals i familiars, intentem donar tranquil·litat als nostres clients i fer-los sentir recolzats i respectats. Tractem amb la màxima discreció i serietat les dades que ens faciliten i la informació descoberta a la investigació.

Pautes d’una investigació per detectar consum de drogues

A l’entrevista personal amb el nostre client, escoltem el seu cas, l’assessorem i preguntem allò que ens sembla rellevant per la planificació de la investigació i del seu objectiu, en funció dels detalls del control i de les possibilitats del client.

Si el client accepta el pressupost i es signa el contracte, es dóna número d’expedient al cas i comencem la investigació per detectar consum de drogues.

La majoria d’aquestes investigacions són de cap de setmana, tot i que no sempre. Depèn del perfil de persona, el nivell d’addicció i tipus de substància consumida.

És important determinar al màxim possible activitats, hàbits, horaris, …

Si existeix la opció d’accedir a peces personals de l’investigat, abans del seguiment es pot fer un test de reactius químics sobre la seva roba per detectar quines són les drogues més consumides.

Depenent del tipus de estupefaents que consumeixi i el nivell de discreció del consumidor, acostuma a ser més o menys fàcil obtenir-ne proves gràfiques.

Si parlem de detectar el consum d’alcohol o detectar el consum de substàncies piscoactives com el cànnabis, ja sigui marihuana o haixix, és més fàcil, doncs el seu consum és més social i es realitza sovint en espais públics. I a part, es veuen els indicis clarament, com la olor de la pell i la roba quan s’ha consumit, el color dels ulls, el comportament, …

Ben diferent que detectar el consum de coca, èxtasis o heroïna, que solen consumir-se de forma privada, en espais on no podem gravar ni accedir.

En aquest darrer cas, caldria plantejar un altre tipus d’estratègia, observar els indicis en la seva conducta i/o valorar la possibilitat de forçar o tantejar una possible compra venta.

L’abús i consum continuat de qualsevol droga, en general, es pot detectar si s’observa bé a l’individu. El deteriorament físic, el seu comportament i les seves actituds evidencien un problema  de consum. I varien segons el tipus de droga consumida; com poden ser els ulls vermells, pupil.les anormalment dil.latades, somnolència, comportament agresiu anormal, etc…

Finalitzada la feina per detectar consum de drogues, el detectiu redacta l’informe de la investigació, on detalla el control o seguiment en ordre cronològic, amb la informació i les imatges d’interès per l’objectiu de la investigació.