Saltar al contenido
Detecta.cat | Detectius Privats

Infiltració de personal

infiltració de personal

La infiltració de personal o detectius privats dins d’una empresa és un servei de investigació perfecte per resoldre trames malintencionades, fraus o furts interns, originats per un o més empleats de l’empresa.

Els investigadors privats s’infiltren a l’empresa com a simples treballadors, entren en el departament on es detecta el problema i des de dins l’estructura empresarial es guanyen la confiança dels seus companys, i investiguen per descobrir què succeeix i qui o quins treballadors estan implicats en el frau empresarial o trama malintencionada que està afectant el negoci.

Els departaments més conflictius, segons la nostra experiència a detecta.cat en aquest tipus de casos, són els d’emmagatzematge i distribució.

I els problemes més habituals que ens plantegen els empresaris són pèrdues de gènere o altre material, robatori de maquinària o traspàs d’arxius informàtics i/o informació empresarial sensible.

L’equip humà que conforma un negoci o empresa és molt important. Però un bon equip no s’aconsegueix de casualitat. Aconseguir un equip professional de tota confiança, implica conèixer el millor possible el recorregut laboral, actitud i aptituds de qualsevol persona abans de contractar-la, mitjançant els informes prelaborals que realitzem els detectius privats.

Però quan ja no es pot evitar, i tenim sospites davant d’un problema intern a l’empresa, la infiltració de personal és una bona opció.

Aquest tipus de feines, sovint, no només resolen el problema intern, si no que milloren sistemes de treball o altres conflictes interns, donat que el detectiu analitza l’empresa des de dins i pot fer com un check-list.

En algunes ocasions, detectar el frau o conflicte intern ha aconseguit millorar el funcionament i resultats d’un departament, restablir beneficis o millorar la imatge empresarial front clients perduts o proveïdors.

Lògicament, no són feines de curta durada, la infiltració de personal és una investigació privada que pot durar de 1 a 3 mesos. És tot un procés de integració, observació i indagació que demana les seves pautes de temps per no aixecar sospites.

El detectiu privat infiltrat a l’empresa haurà de conèixer el sistema de treball i l’empresa, així com guanyar-se la confiança dels seus  companys. Funcionament de treball, relació de clients o proveïdors, .. tot dependrà del negoci, de on o en quin departament s’hagi d’infiltrar i de les sospites del nostre client. Escoltar, preguntar discretament i esbrinar la trama, frau o furt comès i qui el comet. I obtenir les proves dels fets.

Si descobrim que estem davant un fet delictiu, per llei, el detectiu estarà obligat a posar-ho en coneixement de la policia.

Acabada la feina de infiltració a l’empresa, entreguem l’informe de la investigació, amb la documentació rellevant del cas; documents, redacció dels fets i proves gràfiques que demostrin un conjunt de indicis o els fets del frau, furt o trama, i els treballadors implicats.