Saltar al contenido
Detecta.cat | Detectius Privats

Software espía pel mòbil

El mòbil revela molta informació sobre nosaltres, les nostres converses, els nostres missatges i els nostres arxius, i més si treballem amb informació sensible. Existeixen diversos tipus d’espionatge als dispositius mòbils intel·ligents, per punxar un mòbil es pot rastrejar el senyal mitjançant GPS si ho tens activat, instal·lar algun software espia en el dispositiu o que ens regalin un mòbil espia, que es venen ja configurats.
El software espia i el mòbil espia, tots dos es venen a internet i a botigues físiques especialitzades en espionatge. Es comercialitzen com a software espia, o dispositiu, per a control parental, encara que el seu ús final queda en mans del comprador. Són coneguts softwares per controlar als “fills” com el FlexiSpy o i Blaster Mobile. Amb funcions tan interessants com el registre de contactes, notes, arxius, imatges, … del mòbil, transcripcions de les missatgeries, registre de trucades,… i funcions avançades com el monitoreig gps, per localitzar la persona, o la possibilitat de configurar alertes per notificar-te frases o paraules inadequades. Això sí per instal·lar qualsevol tipus de programa espia, sigui pel control dels fills o altres motius no legals, l’espia ha de tenir accés al mòbil, per manipular-ho.
A més qualsevol mòbil intel·ligent pot ser utilitzat per terceres persones, com micros per a escoltes ambientals. A aquesta manipulació se li diu roving bug, que vol dir, escolta itinerant, és a dir, escoltes espia realitzades punxant de forma remota els micròfons del teu mòbil.
I com ho fan? Tan fàcil com que envien un virus al mòbil mitjançant un sms o correu tipus spam i quan obres el missatge s’instal·la, de manera que tens un mòbil espia. A partir de llavors l’espia té els micros oberts.
Què has d’observar i qüestionar-te per poder determinar si tens instal·lat un software espia en el teu dispositiu mòbil intel·ligent.
La bateria del dispositiu en repòs es consumeix molt més ràpid i es reescalfa.
I infalible, si apropes el mòbil en repòs a aparells com la televisió o la ràdio fa sorolls d’interferències. Sobretot! Comprova que en aquest moment no hagis rebut un whatsapp, correu, etc.. no et confonguis!
Per anul·lar el software espia d’aquestes escoltes pots consultar empreses especialitzades en la instal·lació de softwares d’encriptació per a mòbils. Però el més pràctic és que davant reunions o situacions on s’intercanviï informació sensible, com a reunions de treball importants, no portis el mòbil o li treguis la bateria, així anul·laràs temporalment els micros, si realment ho tens interceptat.