Saltar al contenido
Detecta.cat | Detectius Privats

Solvència del deutor

investigar la solvència del deutor

La majoria de investigacions privades que realitzem sobre la solvència del deutor responen a casos de impagaments o morositat, o a avaluacions prèvies per la concessió de crèdits hipotecaris.

Les parelles divorciades o en procés de divorci, també ens contracten per conèixer la solvència de l’ex cònjuge. Per casos de impagament, per una demanda de modificació de les mesures, … etc. On es vol demostrar que el poder adquisitiu que declara l’ex cònjuge està per sota del seu poder econòmic real. Aquest tipus de investigacions però, les englobem dins el servei de modificació de mesures de divorci.

Investigacions de solvència del deutor morós;

En els casos de morositat, els nostres clients són particulars, empreses, professionals autònoms o entitats bancàries a qui una persona física o jurídica deu diners.

I necessiten demostrar o comprovar la solvència del deutor morós per saber si podran recuperar els seus diners i sobretot per aportar proves en el reclamació.

Els advocats recorren en un primer moment, als informes de solvència. Els informes de solvència estan emesos per les empreses de informes comercials que es basen en les fonts d’informació pública.

Aquests informes són importants perquè aporten la informació bàsica, sovint però, hi ha més informació que no consta en aquests informes.

Els detectius privats, a través d’un control de l’investigat, aportem proves i indicis sobre la solvència del deutor indagant el seu poder adquisitiu.

A detecta.cat, quan una persona ens truca per contractar els nostres serveis de investigació privada, li aconsellem venir a la nostra oficina a Barcelona per mantenir una visita personal i gratuïta i conèixer el cas en detall.

Escoltem el seu cas i l’assessorem; no volem fer-li perdre el temps.

Si la investigació ens sembla viable, és a dir, si creiem que el temps i diners que cal invertir compensen el deute, li plantejarem una estratègia i un pressupost per realitzar la investigació de solvència.

Podem conèixer més sobre el poder adquisitiu del deutor, investigant les propietats i ingressos, no només els indicats en els informes de solvència, si no indagant si té propietats, rentes o feines ocultes, com per exemple;

  • Si realitza alguna activitat laboral o professional no declarada.
  • Si té propietats o rentes ocultes.
  • Vehicles; si no en té o si té un turisme utilitari o un cotxe de gamma alta. Un o més…
  • I el nivell de vida del deutor, que presumiblement es pot conèixer d’observar els seus hàbits de consum, és a dir; on viu, quins llocs freqüenta, si cada dia dina a restaurant, si surt els caps de setmana i consumeix en roba, restauració, etc..

En casos de morositat, ens podem trobar també amb la figura del testaferro en societats o propietats a nom d’un altre per evitar embargs o pagament de deutes.

Totes aquestes indagacions es poden descobrir mitjançant un seguiment sobre el dia a dia de  l’investigat, a partir del qual anem contrastant la informació obtinguda.

A vegades, en alguns casos de impagament o morositat, indagar sobre el deutor és més complicat. Com quan el nostre client no pot notificar la reclamació del deute si no pot localitzar a un deutor. En aquests casos hem de començar per una localització de domicili abans d’ investigar la solvència del deutor.

Acabada la feina entreguem al nostre client l’informe de la investigació, prova documental pel procés judicial.

L’informe recopil·la tota la informació rellevant descoberta sobre la solvència del deutor; seguiment, imatges i documentació.